Weefgetouw

Naast weven met grove materialen op een weefraam, weef ik ook graag op mijn weefgetouw. Het is een Louet Erica getouw waarmee ik tot 50 cm breed diverse stoffen kan weven. Hiermee probeer ik verschillende soorten materialen (katoen, wol, acryl, plastics draden) en kleuren uit.

Schering 7.0

Van Weefnetwerk en Venne heb ik (samen met alle andere leden van Weefnetwerk) eind 2020 een pakketje garen gekregen. Ik vond het een superleuke verrassing en er is ook nog een wedstrijd aan gekoppeld. De garen is veel dunner dan waarmee ik normaal weef, dus het was even schakelen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om van alles te proberen met deze dunnere draad die nieuw voor mij was. Wat ik heb geprobeerd: Diverse patronen, 1 draad of meerdere draden voor de inslag, af en toe een extra kleur toevoegen. En dit is het resultaat.

Schering 6.0

Van deze schering heb ik 6 keukendoeken gemaakt. Zowel theedoeken als handdoeken. Hieronder heb is een filmpje te zien waarbij het geweven doek wordt afgerold.

Schering 5.0

Voor het 3 Oever Festival heb ik een nieuwe schering opgezet. Tijdens de expositie heb ik het weven gedemonstreerd. Omdat ik bij iedere schering wat nieuws wil proberen en leren, heb ik voor deze schering een ingewikkelder patroon gekozen. Normaal gebruik ik geen zwart (deze zat in een restanten pakket), maar deze kleur moet nou eenmaal ook een keer gebruikt worden, en het resultaat viel mij 100% mee. Het contrast (zwart-wit) is heel hoog, waardoor de patronen goed uit de verf komen.

Schering 4.0

Van de 4e schering heb ik 3 kussenhoezen (waarvan 1 hieronder te zien is) gemaakt en 2 theedoeken.

Schering 3.0

Dit zijn een paar resultaten van de derde schering die ik heb opgezet. Het zijn onder andere 3 theedoeken en 1 handdoek geworden. Schering 3.0 heb ik ingeregen met een keperbinding. Daarnaast heb ik op deze schering ook nog een sjaal geweven. Zie het filmpje hieronder. Het was lange schering, die tijdens het weven niet in zijn geheel op de voorboom paste, vandaar dat ik het heb opgedeeld in 2 stukken.

Schering 2.0

Dit zijn resultaten van de tweede schering die ik heb opgezet. Het zijn 3 theedoeken, een placemat en een kleedje voor over de bank geworden. Deze schering heb ik ingeregen met 2 verschillende schijnpatronen.

Schering 1.0

Dit zijn resultaten van de eerste schering die ik heb opgezet. De schering had ik ingeregen als keperbinding. Met deze schering heb ik Netjes van ver geweven. Van de eerste schering kon ik onder andere een tote bag, een theedoek en een kussenhoes maken.