Infographics

Ik vind het heel erg leuk om infographics te ontwerpen. Ingewikkelde informatie op een heldere manier weergeven is een leuke uitdaging. Hierbij een selectie van werk, wat ik de afgelopen jaren ontworpen heb.

Ben je op zoek naar infographics? Neem dan contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Bijenboog 2.0

In samenwerking met IVN heb ik de bijenboog versie 2.0 ontwikkeld; de bloesemboog. Het was super leerzaam en leuk om een versie 2.0 te maken. In de eerste infographic zaten toch wat kleine foutjes (wat niet erg was, want inspiratie was de grootste drijfveer om Bijenboog 1.0 te maken en te delen). De bloesemboog is een aanvulling op de bloementuintjes actie van Albert Heijn. Hoewel de actie in de winkel niet meer loopt, is de bloesemboog nog steeds hier te downloaden. Help jij ook mee de bijen het hele jaar door eten te geven?

Infoblad Wilco van Rooijen

Voor Team Wilco van Rooijen heb ik dit infoblad ontworpen. Het was een heel leuk om te maken, een bijzonder project voor een grote avonturier!

Bijenboog 1.0

Deze infographic is een eigen project die ik gestart ben na het lezen van het boek: Duurzaam handboek voor de luie tuinier. Het is een heel interessant en goed leesbaar boek, echt een aanrader! Er stond een tekstuele bijenboog in. Oftewel, een lijst met welke inheemse planten je het beste kunt aanplanten zodat wilde bijen het hele jaar door genoeg te eten hebben. Al die plantennamen waren heel handig, maar ik had nog steeds geen idee hoe ze eruit zagen. Daarom heb ik deze infographic ontwikkeld.

De infographic is bedoeld als inspiratie, er zijn natuurlijk meer soorten waar wilde bijen op af komen. Wanneer je van iedere kolom/periode één plant in je tuin of op je balkon plant, help je de wilde bijen (en allerlei andere insecten) al enorm! Vooral de inheemse planten zijn aan te raden.

De bijenboog infographic blijft in ontwikkeling. Heb je aanvullingen, verbeteringen of tips, dan hoor ik het graag!

Om het overzichtelijk te houden is de bijenboog gemaakt op A2 formaat, bekijk/download hier het hoge resolutie bestand.

De Geneeskundestudent

Een infographic voor De Geneeskundestudent over Burn-out verschijnselen. Erg leuk en interessant om te maken.

Dieren infographics Horsterpark

Voor Kinderboerderij Horsterpark heb ik een heel boek gemaakt, waarin allemaal informatie te vinden is over de dieren. Hieronder een voorbeeld. Klik hier voor de andere voorbeelden en voor de persoonlijke infographics.

Studio Lakmoes – Traineeship

Bij Studio Lakmoes heb ik een traineeship gevolgd, om mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van informatie visualiseren. Hieronder een aantal voorbeelden van werk wat ik gemaakt heb tijdens mijn traineeship.

Eindexamen

Het onderwerp van mijn eindexamen was ‘Sneakers ondersteboven’.

Sneakers (vooral het kleurrijke ervan) zijn een passie van mij. In dit eindexamen zag ik de kans om hier meer onderzoek naar te doen. Uiteindelijk heb ik een app gemaakt, gebaseerd op mijn persoonlijke collectie sneakers. Aan de hand van beeldende elementen waar je normaal niet op let, geef ik informatie waar je normaal niet bij stilstaat als je sneakers draagt.

Stageverslag

Tijdens mijn stage bij Studio Kluif heb ik al mijn activiteiten bijgehouden. Dit heb ik als data gebruikt om een infographic mee te maken, die ik als extraatje heb toegevoegd in mijn stageverslag.

Ik geef de informatie telkens op twee verschillende manieren weer. De eerste manier is hoelang ik aan een opdracht heb gewerkt in verhouding tot de rest. De tweede manier is op welke dagen ik aan die opdracht heb gewerkt. Deze twee voorbeelden zie je hieronder. Ook heb ik bijgehouden voor welke opdrachtgevers ik heb gewerkt. Met die informatie heb ik dezelfde soort infographics gemaakt.