Scriptie

Het schrijven van een scriptie is een onderdeel van het afstudeerproces op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. In mijn scriptie heb ik onderzocht op welke manieren kleur de kwaliteit van leven kan verbeteren op sociaal maatschappelijk niveau. Een heel interessant onderzoek!

Bovendien is het leuke aan een scriptie dat je niet alleen zelf onderzoek doet, maar het ook zelf schrijft. Het geheel wordt uiteindelijk ook gepresenteerd in een boek, waarvan het ontwerp uiteraard van eigen hand komt.

In mijn scriptie behandel ik twee deelvragen. Deze zijn rood en blauw, in de conclusie komen deze twee vragen samen, die tekst is dan ook paars. Voor de rug heb ik bandjes geknoopt. Armbandjes knopen doe ik al van jongs af aan en hierin speel ik altijd met het combineren van kleuren. Daarom wilde ik dit graag verwerken in mijn scriptie. Zo werd het persoonlijker en kreeg het tegelijkertijd meer karakter.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat kleur de kwaliteit van leven kan verbeteren, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, is dat een plek waar ik ook graag exposeer met mijn kleurrijke werk. Klik hier voor een overzicht van alle exposities. En klik hier voor de foto patronen, waarmee ik voornamelijk exposeer in diverse ziekenhuizen.