Netjes van ver

Concept
Groente- en fruitnetjes en de producten die erin verpakt zitten, komen uit diverse windstreken. Tegenwoordig wordt eten van ver gehaald, gewoon omdat het kan. Echter, erg duurzaam is dat natuurlijk niet. Gelukkig komen er ook steeds meer initiatieven voor lokale producten. De vrolijke kleuren van de netjes laten goed de variatie zien van hoeveelheid producten. En dit zijn ze nog lang niet allemaal. De labels heb ik eraan gehangen, zodat goed te zien is waar welk netje (en dus de sinaasappels, knoflook enz) vandaan komt. En zodat je als kijker meer gevoel bij het beeld krijgt. De netjes heb ik verweven in een keperbinding.

Aanleiding
Dit weefwerk heb ik ontworpen en ingestuurd en voor het Textielfestival in Leiden. Terwijl ik bezig was met de wedstrijd Windstreken, kwamen er steeds meer idee├źn in me op, dus dit werk zal zeker nog een vervolg krijgen. Dit werk is het begin van een serie.

Ik vind het leuk om te weven met ongebruikelijke materialen. Voor de wedstrijd heb ik gekozen voor een maatschappelijk thema, namelijk duurzaamheid en eten. Daarom heb ik gekozen om te weven met groente- en fruitnetjes. Groente- en fruit komt meestal al van ver, wat niet duurzaam is, maar ook het eenmalige gebruik van plastic is natuurlijk verre van duurzaam.