Over

Wie ben ik?

Ik ben Marjolein Bartels, heb grafisch ontwerpen gestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Zwolle en ben nu werkzaam als freelance grafisch ontwerper. Ik hou van dieren, heb een passie voor kleur en vind duurzaamheid en circulariteit heel belangrijk.

Bovendien vind ik het leuk om informatie helder in beeld te brengen door het ontwerpen van infographics.

En, last but not least, ik hou van handwerken!


Wat ontwerp ik?

Ik ontwerp logo’s, visuele identiteiten (huisstijlen), visitekaartjes, geboortekaartjes, briefpapier, concepten, websites, folders, flyers, affiches, boeken en infographics.


Wat maak ik?

Diverse handgemaakte producten. Bijvoorbeeld handgemaakte gepersonaliseerde cadeau’s voor verjaardagen en bruiloften. Hierbij gebruik ik diverse technieken: weven, borduren of knopen. Daarnaast upcycle ik diverse grondstoffen, zodat ze weer een tweede leven kunnen krijgen.


Wat vind ik belangrijk?

Ik vind het belangrijk om bewuster met de aarde om te gaan, om bewuster te leven met de natuur en met de mensen om je heen die je dierbaar zijn.

Daarnaast vind ik het belangrijk om minder en vooral bewuster te consumeren en om materialen her te gebruiken. Zelf dingen (leren) maken is hierin denk ik een belangrijke schakel.


Waarom vind ik dat belangrijk?

Door zelf dingen te maken (handwerken, hout bewerken, enz), leer je hoeveel tijd, energie en materiaal er in een product zit. Het geeft je bewustzijn. Bovendien weet je hierdoor ook beter hoe je het kunt repareren als het kapot is. En als iets zelfgemaakt is, ben je er zuiniger op, want je eigen tijd en energie zit erin.


Hoe kun je dat zien?

Het bewuster leven, consuminderen en hergebruik van materiaal is tot nu toe alleen nog te zien in mijn handgemaakte werk. Met mijn werk probeer ik bewustzijn te creëren. Mensen te verrassen en daardoor aan het denken te zetten. Daarnaast probeer ik mensen te inspireren door bijvoorbeeld weefdemonstraties te geven tijdens exposities.


Tips

Een aantal documentaires die mij heel erg inspireerden: