Geborduurde verhuiskaart

Oktober 2020 zijn we ingeloot voor een kavel op Olstergaard. We gingen het proces in van een (tiny)huis te laten bouwen. Toen we ingeloot waren, kwamen we er al snel achter dat ons geduld op de proef zou worden gesteld. Wachten op akkoord van het kwaliteitsteam in drie rondes, wachten op de BENG berekening, wachten op de omgevingsvergunning en vervolgens wachten op offertes, levertijden enzovoorts, enzovoorts. 

Daarom bedacht ik dit project; de kavel met bijbehorend tuinplan borduren. Juist omdat dit ook een heel traag proces zou zijn, leek me dit een mooie uitdaging. Dan had ik ook wat te doen tijdens het wachten (naast het ontspullen, dingen regelen, interieurkeuzes maken). En omdat het tuinplan gedurende de tijd nog zal worden aangepast en bijgeschaafd. Dan is het leuk om nog het oorspronkelijke, goedgekeurde plan te hebben.

Het is 224 x 144 steekjes. Oftewel, 32.256 steekjes. Waarvan ongeveer de helft kruissteekjes en de andere helft halve kruissteekjes. Op het begin na, heb ik iedere keer als ik wat geborduurd had een foto gemaakt om het proces bij te houden. Het zijn uiteindelijk 100 foto’s geworden.

Omdat we uiteindelijk eind van het jaar zijn verhuisd, hebben we er ook een eindejaarsboodschap op gezet. De kaart heeft een voor- en achterzijde, waarbij je op de achterzijde ook de achterkant van het borduursel kunt zien. De achterkant levert veel mooie, onverwachte composities op en is daarom interessant om naar te kijken. Daarnaast is de achterkant wat ruwer en geeft een gevoel alsof je een deel van het proces (wat symbool staat voor het proces van een huis bouwen) kunt ervaren.