366 patronen challenge

Op 18 december 2019 ben ik gestart met een nieuwe 366 challenge. Dit keer geen borduur challenge, maar een 366 patronen challenge. Iedere dag een patroon maken, dat was mijn doel. Waarbij de patronen mochten variƫren van simpel tot ingewikkeld, van draad tot aquarel en alles ertussenin.

Waarom deze 366 patronen challenge?

Het herhalende aspect en iedere dag iets ‘moeten’ maken binnen een thema, zorgt voor creativiteit. Je maakt dingen die je niet van te voren had kunnen bedenken, wat heel verfrissend of verrassend is! Bovendien zorgt iets ‘moeten’ maken, ervoor dat je bewuster gaat kijken naar wat er de hele dag om je heen gebeurd en te zien is, omdat je daar graag inspiratie uit wilt halen. Kortom, je leeft bewuster.

In tegenstelling tot mijn 365 borduur challenge, heb ik deze challenge helaas niet een jaar volgehouden, omdat er teveel andere projecten tegelijkertijd liepen. Echter, met een half (190/366) voltooide challenge ben ik alsnog heel erg blij. Bovendien heeft het mij weer veel nieuwe inzichten en patronen opgeleverd. Een aantal patronen heb ik in een boek gebundeld, deze was te zien in het dorpshuis te Groessen, tijdens het 3 Oever Festival 2020 waar ik exposeerde. Hieronder een kleine selectie van de patronen.