Bandweven

Bandweven is een techniek die veel lijkt op weven. Het is heel leuk om te doen, hebt in verhouding tot weven vrij snel resultaat èn je hoeft geen weefgetouw te hebben om te kunnen bandweven.

Van karton kan je al heel makkelijk een weefkam maken. Ben je van plan om vaker te bandweven, dan is een houten weefkam wel makkelijker. Met bandweven kan je veel verschillende dingen maken, onder andere: armbandjes, hengsels, riemen/ceinturen, halsbanden, veters.

Workshop bandweven

In oktober 2023 heb ik een workshop bandweven gegeven aan jongeren van Tienerclub WijZ. Dat was heel erg leuk om te doen. De jongeren gingen allemaal naar huis met ieder twee armbandjes en kennis van een techniek die ze nog niet kenden. Hieronder een foto van de tafel voordat de workshop begon, met vooral voorbeelden op tafel, om te laten zien hoe breed je de bandweeftechniek kunt gebruiken. Als voorbereiding op de workshop heb ik een aantal armbandjes gemaakt en een keycord.

Halsband

Zelf heb ik deze halsband wel geweven op mijn weefgetouw(waar ik dan het riet even ertussen uit heb gehaald). Nog niet eerder had ik een halsband gemaakt, dus ik heb een te kleine halsband goed bestudeerd.