Reisdagboek

Van 25 april 2019 t/m 30 mei 2019 heb ik samen met mijn vriend een mooi avontuur beleefd. Van Zevenaar naar Beijing met de trein. Met de Transmongolië Express. Het was een super bijzondere reis!

Naast foto’s, video’s en een geschreven dagboek wilde ik deze unieke ervaring op een textiele manier vastleggen. Het moest iets zijn wat haalbaar was qua tijd en energie, maar ook qua omgeving. Daarnaast mocht het ook niet teveel ruimte innemen, want de backpacks waren snel vol. Het werd een geborduurd reisdagboek op een trui (die ik dan ook nog kon dragen tijdens de reis als het koud zou worden). Bekijk hier het geborduurde dagboek wat ik in 2016 heb gemaakt.

Iedere dag iets kleins borduren zorgt voor een relaxen besef momentje van wat je die dag hebt beleefd. Sommige ervaringen kan of mag je niet fotograferen, maar wel borduren, zodat de herinnering toch blijft. Bovendien heb je door deze meer iconische weergave een betere herinnering aan het moment, dan een foto. Bij een foto neemt het beeld van de foto vaak je herinnering over.

Het bijzondere aan dit geborduurde reisdagboek is dat ik het ter plekke heb gemaakt, dus in de trein, in diverse hotels en in Mongoolse gers. Het borduren in een rijdende trein, zonder grid is een uitdaging, maar dat is juist de charme van dit project.

Uiteindelijk heb ik hiermee ook geëxposeerd bij het Textielplus Festival in de Brabanthallen in Den Bosch.