Weefgetouw

Naast weven met grove materialen op een weefraam, weef ik ook graag op mijn weefgetouw. Het is een Louet Erica getouw waarmee ik tot 50 cm breed diverse stoffen kan weven. Hiermee probeer ik verschillende soorten materialen (katoen, wol, acryl, plastics draden) en kleuren uit.

Schering 6.0

Van deze schering heb ik 6 keukendoeken gemaakt. Zowel theedoeken als handdoeken. Hieronder heb is een filmpje te zien waarbij het geweven doek wordt afgerold.

Schering 5.0

Voor het 3 Oever Festival heb ik een nieuwe schering opgezet. Tijdens de expositie heb ik het weven gedemonstreerd. Omdat ik bij iedere schering wat nieuws wil proberen en leren, heb ik voor deze schering een ingewikkelder patroon gekozen. Normaal gebruik ik geen zwart (deze zat in een restanten pakket), maar deze kleur moet nou eenmaal ook een keer gebruikt worden, en het resultaat viel mij 100% mee. Het contrast (zwart-wit) is heel hoog, waardoor de patronen goed uit de verf komen.

Schering 4.0

Van de 4e schering heb ik 3 kussenhoezen (waarvan 1 hieronder te zien is) gemaakt en 2 theedoeken.

Schering 3.0

Dit zijn een paar resultaten van de derde schering die ik heb opgezet. Het zijn onder andere 3 theedoeken en 1 handdoek geworden. Schering 3.0 heb ik ingeregen met een keperbinding. Daarnaast heb ik op deze schering ook nog een sjaal geweven. Zie het filmpje hieronder. Het was lange schering, die tijdens het weven niet in zijn geheel op de voorboom paste, vandaar dat ik het heb opgedeeld in 2 stukken.

Schering 2.0

Dit zijn resultaten van de tweede schering die ik heb opgezet. Het zijn 3 theedoeken, een placemat en een kleedje voor over de bank geworden. Deze schering heb ik ingeregen met 2 verschillende schijnpatronen.

Schering 1.0

Dit zijn resultaten van de eerste schering die ik heb opgezet. De schering had ik ingeregen als keperbinding. Met deze schering heb ik Netjes van ver geweven. Van de eerste schering kon ik onder andere een tote bag, een theedoek en een kussenhoes maken.

Back To Top