(Spijker)stof kleden

Zelf een tweede (of derde of vierde) leven geven aan oude kapotte kleding. Er is helaas veel kleding die weg wordt gegooid. Sommige kleding kan nog naar de kringloopwinkel of naar goede doelen, maar veel ook niet. Dat vond ik zonde, dus ben ermee gaan experimenteren. Ik ben er wand- en vloerkleden (of kleedjes) mee gaan weven.

Zo kan het nog een tweede leven krijgen. Daarna kan het altijd nog fijngemalen worden tot bijvoorbeeld vilt en weggooien kan altijd nog. Ik ben voorstander van het zo lang mogelijk gebruiken van grondstoffen, aangezien er vaak veel moeite is gedaan om die grondstoffen te winnen.

Spijkerstof vloerkleed 1.0

Dit vloerkleed is gemaakt van oude spijkerbroeken. Het is ongeveer 125×125 cm. Met de naden heb ik nog een klein matje gemaakt.

Spijkerstof wandkleed 2.0

Dit wandkleed is gemaakt van gekleurde spijkerbroeken, waardoor er duidelijk een patroon mee gemaakt kan worden, een keperbinding. Dit kleed is ongeveer 125×35 cm.

Overhemden experiment 1.0

De stof van overhemden weeft heel anders dan spijkerstof. Het materiaal is veel fijner. Dit zijn twee proeflapjes geworden.

Heb jij oude, kapotte kleding?
Te kapot om te repareren, te vies (modder of verfvlekken) om naar de kringloop te brengen? Dan kan ik het nog gebruiken.

Back To Top